Beste Prijs Garantie
Hotel Nicolaas Witsen
image

Beste Prijs Garantie

Op onze website boekt u altijd met de beste prijs garantie!

Onze
website
Andere
boekingssites
Laagste Prijsgarantie
Gratis WiFi
Reserveer zonder credit card
Late check-out
_DSC6028.jpg
_DSC6239.jpg
_DSC6278.jpg
DJI_0006 Cropped.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Welkom bij Hotel Nicolaas Witsen

 

Ons hotel heeft een geschiedenis van ruim 40 jaar als een gezellig familiebedrijf in het hart van Amsterdam. Van 2021 tot 2023 hebben we een allesomvattende renovatie uit gevoerd om onze boetiekstijl en duurzame aanpak te versterken en onze gasten een nog betere ervaring te bieden. In mei 2023 hebben we onze deuren weer geopend.

 

Onze renovatie heeft ons in staat gesteld om onze kamers te voorzien van moderne faciliteiten en stijlvolle boetiek inrichting, terwijl we tegelijkertijd onze toewijding aan duurzaamheid hebben verbeterd. We zijn er trots op dat we onze gasten een comfortabel en milieuvriendelijk verblijf kunnen bieden.

 

Onze gezellige bar en lobby zijn ook volledig vernieuwd, waardoor deze nu nog gezelliger en uitnodigend is. Hier kunt u ontspannen en genieten van een drankje, terwijl u zich thuis voelt in onze huiselijke sfeer.

 

We zijn erg enthousiast om onze gasten weer te mogen verwelkomen en hun een onvergetelijk verblijf te bieden in ons vernieuwde hotel. Of u nu naar Amsterdam komt voor zaken of plezier, ons hotel is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, boetiekervaring in het centrum van de stad.

Uitstekende ligging

 

Hotel Nicolaas Witsen is door haar gunstige ligging aan de rand van het centrum geschikt voor zowel een lang verblijf, als voor een nachtje Amsterdam. Op nog geen 5 minuten lopen bevindt zich de Heineken Experience en Amsterdam Canal cruises, maar ook het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum bevinden zich op nog geen 10 minuten lopen van ons hotel. Daarnaast zijn de volgende locaties zeer goed te bereiken vanuit ons hotel.

   Theater Carré Paradiso 

  RAI Amsterdam AFAS Live 

Amsterdam Arena Ziggo Dome

Geschiedenis Hotel Nicolaas Witsen

Hotel Nicolaas Witsen is gelegen in de Nicolaas Witsenstraat in Amsterdam. Nicolaas Witsen was een belangrijk persoon die rond 1700 leefde. Hij was cartograaf, dertien keer burgermeester van Amsterdam, diplomaat en schrijver.


Amsterdam is in de loop van de eeuwen enorm uitgebreid. De plek waar Hotel Nicolaas Witsen nu staat was vroeger de rand van de stad. Rond 1850 stond hier een gasfabriek, ‘De Hollandsche Gazfabriek’.


De gasfabriek is gesloten en er kwamen woningen voor in de plaats. Met de uitbreiding van Amsterdam bevindt Hotel Nicolaas Witsen zich tegenwoordig juist in het midden van heel veel bezienswaardigheden, aan de rand van het centrum, maar midden in de stad. 

Lees hier meer