Beste Prijs Garantie
Hotel Nicolaas Witsen
image

Beste Prijs Garantie

Op onze website boekt u altijd met de beste prijs garantie!

Onze
website
Andere
boekingssites
Laagste Prijsgarantie
Gratis WiFi
Reserveer zonder credit card
Betaal met iDeal
hotel_zwartwit
foto-stadsarchief-2-bewerkt
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Geschiedenis Hotel Nicolaas Witsen

 

Hotel Nicolaas Witsen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1890, toen de panden werden gebouwd. In de jaren '50 dienden de panden als pension voor arbeidsmigranten uit Indonesië, en daarna hebben er twee verschillende hotels in gezeteld. In de jaren '60 werden deze twee hotels samengevoegd tot één geheel.

 

In 1981 kochten Robert Roozendaal en Anne de Bruijn het hotel en begonnen ze aan een ambitieus project om het te transformeren van een oud en vervallen hotel naar een prachtig 3-sterrenhotel. Dit was geen eenvoudige taak, maar met veel inspanning en toewijding slaagden ze erin om het hotel te renoveren en te moderniseren.

 

In 2000 trad hun zoon Alex Roozendaal toe tot het bedrijf en begon hij met het moderniseren en verduurzamen van het hotel tijdens kleine renovaties. Maar in 2017 ontstonden de plannen om grootschalig te renoveren en alle problemen die een oud pand met zich meebrengt aan te pakken.

 

Na jaren van voorbereiding en het verkrijgen van vergunningen, kon in 2021 eindelijk begonnen worden met de renovatie. Het resultaat mag er zijn: een prachtig duurzaam boetiekhotel dat voldoet aan de moderne eisen van de gasten. Het hotel is gemoderniseerd en verduurzaamd, terwijl de historische elementen zijn behouden.

 

Het nieuwe Hotel Nicolaas Witsen biedt gasten een warm welkom in het hart van Amsterdam en combineert de charme van het verleden met het comfort van het heden. In mei 2023 zullen de deuren van het hotel weer worden geopend en kunnen gasten genieten van deze unieke ervaring in een prachtig gerenoveerd historisch pand.