Beste Prijs Garantie
Hotel Nicolaas Witsen
image

Beste Prijs Garantie

Op onze website boekt u altijd met de beste prijs garantie!

Onze
website
Andere
boekingssites
Laagste Prijsgarantie
Gratis WiFi
Reserveer zonder credit card
Late check-out
_DSC6028.jpg
_DSC6239.jpg
_DSC6278.jpg
_DSC6286.jpg
DJI_0006.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Welkom bij Hotel Nicolaas Witsen

 

Ons hotel heeft een geschiedenis van ruim 40 jaar als een gezellig familiebedrijf in het hart van Amsterdam. Van 2021 tot 2023 hebben we een allesomvattende renovatie uit gevoerd om onze boetiekstijl en duurzame aanpak te versterken en onze gasten een nog betere ervaring te bieden. In mei 2023 hebben we onze deuren weer geopend.

 

Onze renovatie heeft ons in staat gesteld om onze kamers te voorzien van moderne faciliteiten en stijlvolle boetiek inrichting, terwijl we tegelijkertijd onze toewijding aan duurzaamheid hebben verbeterd. We zijn er trots op dat we onze gasten een comfortabel en milieuvriendelijk verblijf kunnen bieden.

 

Onze gezellige bar en lobby zijn ook volledig vernieuwd, waardoor deze nu nog gezelliger en uitnodigend is. Hier kunt u ontspannen en genieten van een drankje, terwijl u zich thuis voelt in onze huiselijke sfeer.

 

We zijn erg enthousiast om onze gasten weer te mogen verwelkomen en hun een onvergetelijk verblijf te bieden in ons vernieuwde hotel. Of u nu naar Amsterdam komt voor zaken of plezier, ons hotel is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, boetiekervaring in het centrum van de stad.

Uitstekende ligging

 

Hotel Nicolaas Witsen is door haar gunstige ligging aan de rand van het centrum geschikt voor zowel een lang verblijf, als voor een nachtje Amsterdam. Op nog geen 5 minuten lopen bevindt zich de Heineken Experience en Amsterdam Canal cruises, maar ook het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum bevinden zich op nog geen 10 minuten lopen van ons hotel. Daarnaast zijn de volgende locaties zeer goed te bereiken vanuit ons hotel.

   Theater Carré Paradiso 

  RAI Amsterdam AFAS Live 

Amsterdam Arena Ziggo Dome

Geschiedenis Hotel Nicolaas Witsen

 

Hotel Nicolaas Witsen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1890, toen de panden werden gebouwd. In de jaren '50 dienden de panden als pension voor arbeidsmigranten uit Indonesië, en daarna hebben er twee verschillende hotels in gezeteld. In de jaren '60 werden deze twee hotels samengevoegd tot één geheel.

 

In 1981 kochten Robert Roozendaal en Anne de Bruijn het hotel en begonnen ze aan een ambitieus project om het te transformeren van een oud en vervallen hotel naar een prachtig 3-sterrenhotel. Dit was geen eenvoudige taak, maar met veel inspanning en toewijding slaagden ze erin om het hotel te renoveren en te moderniseren.

 

In 2000 trad hun zoon Alex Roozendaal toe tot het bedrijf en begon hij met het moderniseren en verduurzamen van het hotel tijdens kleine renovaties. Maar in 2017 ontstonden de plannen om grootschalig te renoveren en alle problemen die een oud pand met zich meebrengt aan te pakken.

 

Na jaren van voorbereiding en het verkrijgen van vergunningen, kon in 2021 eindelijk begonnen worden met de renovatie. Het resultaat mag er zijn: een prachtig duurzaam boetiekhotel dat voldoet aan de moderne eisen van de gasten. Het hotel is gemoderniseerd en verduurzaamd, terwijl de historische elementen zijn behouden.

 

Het nieuwe Hotel Nicolaas Witsen biedt gasten een warm welkom in het hart van Amsterdam en combineert de charme van het verleden met het comfort van het heden. In mei 2023 zullen de deuren van het hotel weer worden geopend en kunnen gasten genieten van deze unieke ervaring in een prachtig gerenoveerd historisch pand.

Geschiedenis